Големите Мечти чертаят Житейската ни Стратегия, а Малките са тези, които правят Пътя до тях осеян с Радост и Смисъл. Често Пътя и не води Целта . Затова по-важно от самите Мечти е как се чувстваме, докато ги следваме и каква е "цената" им. С колко от себе си заплащаме и нужно ли е? Дали сме все уморени или спираме, за да се заредим и насладим на Гледката , която в момента E и на това, което Имаме. Така дори и недостигнали  Голямото Мечтано, "Ходенето" ще си е свършило работата!  В Здраво Тяло, ще сме си отгледали и Здрав Дух!


Е, за предпочитане е Почивките да не са в градска среда, но Ходенето не винаги подбира и е навсякъде. И безценно е, ако съумеем да развием усет за баланса между него и Покоя. За да не сме пропуснали Гледката наоколо! За да сме чули и Тишината! За да сме запомнили , защо сме тръгнали!


Та, Малките Мечти са стартера на Големите, който пали двигателя и Колата- Живот върви. И не винаги можем да изберем марката на Колата, но си избираме Пътя! И има ли смисъл да бързаме, ако не Целта, а Пътят е Важен!

Мечта за Всеки Ден

Всеки Ден си създавай Мечта! 
Мъничка! Лека! Изпълнима! 
С Крила! 
Вдъхновявай Сърцето си! 
Усмихвай Лицето си! 
Господар бъди във Своя Свят 
и нека да е Пъстър и Богат! 
Населявай го с Вълшебни Герои! 
Пази го от Огън и Порои! 
Живей във Приключение 
и имай в заключение онова, 
към което се стремиш, 
докато Малки Чудеса Твориш!

Често пиша за това, което на мен ми е потребно! За да си напомням! За да си се подкрепям с онази Сила, която знам, че я имам, но в Бързането я забравям заключена в някоя от стаите на затвора "Искам". 

Често поглеждам и Децата си! С очите не на Родител, а на Ученик към Учител! И намирам Вдъхновението, което отново ми връща Силата! 


Хубавото на Малките Мечти е , че могат да бъдат Мнооого Малки! Толкова малки, че дори да са безплатни! Трябва само да ги Извикаме! За да ги сбъднем в Глътката горещо кафе сутрин, в Усмивката на Любим Човек, в Шегата на Приятел, в Песента на Щуреца, в Дъжда и Слънцето, във...ВСИЧКО!

И уж са Малки Мечти, а оставят Големи Следи!

Това, което ни принадлежи е правото да изберем - Свобода на Детето да дадем!
За Възпитанието и Свободата...
Чуден Свят
Детството - Свят, в който всичко е Възможно!...
Leave a comment
Note: HTML is not translated!